01 November 2011

soalan bocor kertas peperiksaan

Photobucket

disebabkan sekarang tengah musim peperiksaan ( eh,yeke ? ke aku sorang je? ), mesti ramai yang berharap akan dapat mana mana soalan bocor so korang tak payah study bagai nak gila sampai dok tunggang terbalik tak tido malam sebab nak study punya pasal.

ohh,sungguh-keheavenan-lah-sangat kalau soalan bocor nih wujud.but mostly,jangan haraplah ! kau ingat senang-senang kau nak dapat soalan free-free ? sia-sia lah si penggubal soalan tuh memerah otak dok buat soalan yang paling senang kat dunia nak bagi korang jawab sampai tertido-tido dalam dewan sebab senang sangat ! opps.hahha. 

satu-satunya cara untuk dapat soalan bocor adalah dengan buat banyak past year questions.format soalan sama jew tiap tahun,just tukar-tukar bentuk and soalan jew.buat banyak-banyak latihan.study jangan last minute.

lagi satu ! jangan percaya sangatlah dengan soalan ramalan nih.bukannya betul pon.cuma kalau rezeki kau,mungkin soalan yang kau target akan masuk.

jadi,konklusinya.kena jugaklah study semua.jangan skip-skip.takde pon istilah soalan bocor nih.ke laut jew semua !








# aku rasa macam tak layak pulak nak cakap pasal nih.aku pon ke laut jugak kadang2 pasal study nih ! hahhha.papep0n,ini adalah untuk peringatan aku sendiri jugak.chaiyok2 you guys !


2 comments:

LydSunshine said...

Betul tu.. Walaupun dpt soklan bocor, kena study jugak. Lagipun, ilmu yg kita baca tu bukan hanya utk jawab exam. Tapi utk diri sendiri jugak. Kan bagus kalo kita tua byk benda?

super d0uble F :) said...

yup2 ;)

This Content Of This Blog Belongs To : Fatin Solihah