27 October 2012

tanda lelaki merajuk




assalamualaikum and hye :')

macam mana semua? still dalam mood raya lagi? beraya sakan ye korang semua.aku pulak duduk rumah tengok tv.cuti seminggu tapi kena study sebab nak exam lepas cuti dengan asignment yang melambak.

so,aku nak update sikit pasal orang lelaki. macam mana kita nak tau samada seorang lelaki tuh merajuk ke tak. letsss check it out babeyh !

#1 diam macam ade emas dalam mulut tak bercakap apa-apa
sepanjang dengan kita,kita diam je.yang perempuan nih dok pott pett pott pett dengan die,last-last reaksi dia just angguk-angguk geleng-geleng je - -''

#2 buat tak tahu
bila kita mintak tolong,dia buat acuh tak acuh je macam tak ikhlas.yang paling best sekali,dia buat-buat tak dengar je !

#3 menolak untuk makan sama-sama
biasanya bila merajuk,biasanya diorang tak nak jumpa face-to-face dengan kita. bila ajak makan,diorang akan bagi alasan and suruh kita makan dulu. ** kalau nak uji,boleh la bersila makan depan dia.konfem,telan air liur jugak laki tuh! hik3

#4 bermasam muka
part nih yang paling kita geram kan.dah la tak nak cakap dengan kita,lepas tuh nak tarik-tarik muka pulak dengan gaya tak puas hati.tapi part nih rasanya dua-dua lelaki perempuan sama je kot kan u olssss ;)

#5 baca surat khabar
yang ni memang tabiat orang lelaki.kalau surat khabar tu dibaca banyak kali tanpa sebab,maknanya memang hati dia jiwa dia tak tenteram la tuh.lagi-lagi kalau tengah malam-malam buta.

#6 tengok tv sampai lewat malam 
walaupon bukan cerita feveret dia,dia akan tengok jugak.mata je ke tv,hati ke lain tuhhh..

#7 keluar rumah tak beritahu
nak tunjuk protes,dia takkan cakap mana dia nak pegi.kita janganlah dok paksa tanya-tanya dia,konfem dia buat dekkk je!

#8 matikan handphone
satu lagi tabiat lelaki.bila dia marah,dia tak suka diganggu.untuk elakkan kita kacau dia,dia akan matikan phone and bagi alasan bateri kong.alasannya satu je,sebenarnya diorang tak nak dengar suara kita sebab takut perasaan marah jadi lagi kuat.so biar dia cool dulu.


orang lelaki ni pon boleh jadi complicated.actually lelaki perempuan pon sama je.cuma kita kena pandai-pandai lah nak handle kan macam mana.orang lelaki nih bila merajuk,dia takkan tunjuk terang-terang.lama-lama dia akan cool down sendiri.

so,para-para gadis sekalian.take noted okeh !

menarik :
jom minum nescafe dulu !
Pemberian terbaik anda kepada seseorang...
SPM semakin hampir!



2 comments:

❤farahin izzati❤ said...

tapi majoriti lelaki senang pujuk :D

super d0uble F :) said...

heee.tapi tak semua,ade jugak yg susah sangat nak pujuk.kalah pempuan ;)

This Content Of This Blog Belongs To : Fatin Solihah