13 September 2013

family trip to korea

assalamualaikum and halluuu (:

few weeks before aku dan family pergi holiday dekat korea. kitorang pergi sekejap je from 19 until 26 august. and actually holiday nih aku pon tak sangka dapat pergi.rezeki lah orang kata kan.he3

kitorang start from batu gajah perak naik ETS straight terus pegi KL Sentral and then check in terus dekat kaunter KLIA Ekspres dekat situ. ini adalah service yang sangat fast and furious baq hanggg yang ditawarkan oleh MAS. hantar bag and kitorang lepak-lepak makan kejap and then terus pergi airport naik KLIA Ekspres dengan berlenggang kangkung sebab bag dah pon selamat dihantar tadi kan.


** pause **
pening aku nak pilih gambar terbaik untuk tatapan pengunjung ( even i am not really sure ade ke yang menyinggah sini.he3 )

Seoul Incheon Int. Airport Korea
sempat lagi bergambar dengan pokcik kpop yang bawak jumbo taxi luar airport. kemain peace tuh! ha3

kitorang pergi nih masa summer.so cuaca dia lebih kurang Malaysia jugak.takdo ehh nak berangan salji-salji bagai ^-^



Itaewon street. ini adalah gambar waktu pagi around 7-8 am kot makanya jalan lengang and kedai pon still belum bukak. 

kitorang stay dekat Itaewon and menyewa apartment je sebab ayah aku dia tak berapa suka sangat duduk hotel.ihiik. so far apartment dia memang sangat selesa. rumah besar 3 bilik siap ade jakuzi, mesin basuh and mesin pengering sekali.dapur memasak pon ada! layanan tuan apartment sangat bagus. 5 star aku bagi. ohh ya.wifi pon dia bagi =)


Itaewon street 

bilik aku and adik perempuan

ruang tamu apartment

bilik adik lelaki


ok settle part tempat tinggal. now kita move kepada pusing-pusing bandar. dekat sini disediakan satu bas khas (Seoul tour bus) untuk pelancong yang nak pusing 1 bandar Seoul. ada banyak checkpoint and korang boleh turun dekat mana-mana tempat and lepas tu boleh naik bas ni balik. ohh yaa.bas ni ada banyak so korang boleh berhenti seberapa lama pon yang korang nak. setiap bas akan lalu around 10-15 minutes sekali. so tak payah tercongok lama-lama tunggu bas okay =)


gambar pinjam pokcik google. aku lupa plak nak tangkap gambar bas.ihik.

 for those yang nak fefeeling hirup udara malam boleh la naik bas double decker nih sebab tak silap aku bas ni ada waktu malam je.siang untuk bas yang atas tuh. tapi kalau nak naik yang double decker nih kena tempah cepat-cepat dekat kaunter tiket sebab memang cepat full! (kitorang la tuh yang tak dapat naik sebab dah full.sob sob)

Seoul tour bus hanya akan berhenti kat station yang ada penanda warna merah ni sahaja. alamak.gambar tak rotate. aci la eh korang teleng 2 saat.heee



eh.sambung part 2 plak nanti boleh? boleh laa boleh laa! aku ngantok benarr dah nih..insyAllah ada masa aku update lagi.

thanks singgah sini =)













5 comments:

Eza Boom Boom said...

bestnya g korea. nanti sambung tau citer g korea ni :)

super d0uble F :) said...

insyAllah :)

Syuhada Salleh said...

wow..besnyee..msti mahal kan sewa apartment kat sne..nnti citer la psl bajet plak ye..

Nadratul Syazwana said...

Eiii bestnyaaaa! Best best best! Teringin nak jejak Korea jugak

super d0uble F :) said...

Syuhada Salleh : heee.bajet tak leh nak cerita sebab kite nih xkuar kan duit pon.ihik

Nadratul Syazwana : insyAllah.nanti sampai la tuh.kumpul duit ;)

This Content Of This Blog Belongs To : Fatin Solihah