26 November 2015

Majlis Konvokesyen Ke-28 Universiti Utara Malaysia

Assalamualaikum & hi.

Alhamdulillah. Kak Leha kembali ke pangkal jalan lepas lama membiarkan blog ni kesepian. Gitewww intro dia!

Lebih kurang sebulan yang lepas, Kak Leha & rakan-rakan dah pun ber-convo. Fiuhhh, kalau nak cerita perjalanan sebelum convo tu, sinetron 188 episod pon kalah! Apa-apa pon, tanggal 28 October 2015 merupakan detik yang bermakna buat Kak Leha sebab dengan rasminya dah menjadi pemegang Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Perniagaan Antarabangsa (hons).

Nak dijadikan cerita, Kak Leha main apply je course nih sebab nama macam sedap (pon bolehhh) sekali betul-betul dapat! Hambikkk kau, masuk je UUM berdebor nak start belajar sebab tak tahu apa pasal course ni T_T. Tapi orang cakap tak kenal maka tak cinta kan. Alhamdulillah, berjaya jugak habiskan 3 tahun setengah dekat sini.

Pengalaman paling pahit? of course repeat paper! Dapat je result waktu tuh bila tengok paper kena repeat, perasaan dia macam dunia gelap sekejap. sekejap jela. Sebab rasa macam dah usaha sungguh-sungguh.  Lepas tu mula la nak menyesal bagai. Mungkin takde rezeki. Tapi perjalanan bukanlah terhenti setakat tu kan. Kita teruskan berjuang, yeah!

So, plan lepas nih nak sambung Master ke? Just wait and see jelah sebab Kak Leha tengah merancang plan yang lagi besar, InsyAllah :)




tulang belakang. sumber kekuatan. sumber kewangan. pendorong paling utama! 





congrats girls! 



Geng Mak Jemah! 


seronok main air! 





we did it! 
* pose yang paling susah nak buat. hahha * 




Lepas habis je shoot semua pakat gerak balik rumah masing-masing dah. Sorang ke Perak, ke KL, ke Johor. 



p/s : salah sorang ahli Geng Mak Jemah nak kahwin dah 2 minggu lagi. Masa tu insyAllah berkumpul balik lah kami. ihiks. 


Daaaa~
Thanks for reading :)






3 comments:

Mazni Munawar said...

lawanya akak2 semua! tahniah ya :D

Syira Lokman said...

tahniahhhh !!
EHEM ! SYIRA DAH KELUARKAN BUKU TAUU...HEE..JOM SUPPORT !
^_^ BUKU SERENITY BY SYIRA LOKMAN ! FREE POSTAGE DAN HADIAH MISTERI (TERHAD).
Guna #serenitysyiralokman di fb, twitter dan ig untuk tengok teaser :D

super d0uble F :) said...

thanks mazni & syira :)

This Content Of This Blog Belongs To : Fatin Solihah