08 July 2011

HACKER'S !

assalamualaikum.

sekali lagi isu facebook.dulu aku dah pernah cakap pasal nih dekat entri nih .
sekarang nak cakap pulak pasal HACKER'S yang sedang giat menjalankan kegiatan mereka menceroboh facebook.

sekarang nih dah dengar ramai yang dok cakap facebook diorang dah kena hack.s0,sebelum korang pon terkena sama apa kata korang buat langkah langkah berjaga jaga sebelum terkena kan.

tadi tengah dok berblogwalking dekat belog gary nih ,die ada post s0mething yang berguna jugak untuk elakkan benda nih terjadi.s0,meh aku share kat korang.

maybe ade sesetengah k0rang yang dah dapat msg nih.

Dear friends, FB has changed without any notification...Take a look at your URL (top box on your screen.) If you see "http" or just "www" instead of "https" you DO NOT have a secure session & can be hacked. Go to Account Settings - Account Security - click Change. Check box (secure browsing), click Save. FB has automatically set it on the non-secure setting! Do everyone a huge favour, copy & re-post!

1) sign in facebook

2) klik account > account settings


3) scroll ke bawah,klik CHANGE pada account security
4) tick pada SECURE BROWSING (https) > save



aku dah buat.korang pon b0lehlah buat jugak ok sebelum jadi apa apa kat facebook korang.

nih entri pasal salah sorang mangsa yang facebook die dah kena hack.j0m tengok sini.



*aku p0n nak menjalankan operasi
mengdelete orang orang yang tak
dikenali nih.

4 comments:

Amalina said...

Oh, sebelum Lina kena hack, mmg Lina dah buat benda alah ni. Tp, kena hack jugak. Cekap wooo hackers niii

GaRy™ said...

hehehehe... okeh2... bagus2... lagi ramai share lagi elok.. hehehe~

super d0uble F :) said...

amalina : yup.di0rg nih mmg cekap habis !

super d0uble F :) said...

gary : heee =)

This Content Of This Blog Belongs To : Fatin Solihah